برای آشنایی هر چه بیشتر کاربران، گروه تولیدی خوراک دام وطیور آراد صدف مقاله ای در مورد کنساتره دامی تهیه و تنظیم نموده است.برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد این کنسانتره دعوت میکنیم ادامه مطلب را بخوانید.

کنسانتره یا مواد متراکم چیست ؟

کنسانتره دامی از مجموع چند نوع مواد غذایی که با هم مخلوط شده اند به وجود می آید.این محصول نیاز دام را به اندازه کافی تامین میکند.در مقایسه با علوفه خشبی، کنسانتره دامی دارای مقادیر بالای پروتئین، انرژی و قابلیت هضم بیشتری دارد.کنساتره دامی متشکل از موادی مانند : سبوس گندم، ذرت، اوره، نمک، فسفر، مکمل های کلسیم، پودر ماهی، ملاس، تفاله چغندر، کنجاله آفتاب گردان، کنجاله تخم پنبه، کنجاله سویا، مکمل های ویتامینی و معدنی و کنسانتره دامی یا … است. کسانتره دامی یا مواد متراکم به دو دسته پروتئینی و انرژی زا تقسیم میشوند.

کنسانتره دامی

مواد متراکم انرژی زا (کنسانتره دامی انرژی زا):

کنسانتره دامی حاوی مقادیری از پروتئین یا کربوهیدرات است که باعث رساندن انرژی به دام میشوند.این محصول به تنهایی بسیاری از مواد مغذی دام را به ارمغان می آورد.ازمحصولاتی کم اجزای سازنده کنسانتره دامی هستند میتوان به غلات ، فرآورده های فرعی آن و همچنین چربی ها و روغن ها اشاره کرد.

 

دانه ذرت :

یکی از از غلات اصلی که در متن بالا شاره شد دانه ذرت است.در کشور های خارجی میزان استفاده دانه ذرت در کنسانتره دامی بیشتر از سایر غلات است اما در ایران این محصول در رده ی دوم بعد از جو قرار میگیرد.

دلیل این امر را میتوان در سطح انرژی بالا و افزایش هضم در دام دانست.
دانه ذرت حاوی موادی از قبیل : پروتئین، چربی ، فیبر و همچنین اسید آمینه ضروری لیزین و تریپوفان می باشد. اما غلظت این مواد نسبت به دیگر غلات به مقدار کمتری است. دانه ذرت یکی از غالت است که به واسطه نشاسته فراوان آن، انرژی و ارزش غذایی باالیی داشته و در جیره دام به عنوان منبع انرژی استفاده می شود.

دانه جو :

متداول ترین نوع غله در جیره دام دانه جو است .که قریب به 30 – 70 کنسانتره دام را تشکیل میدهد. در جیره بعضی از دام ها مثل گوساله های پرواری این عدد به 80 درصد نیز میرسد.
دانه جو قابلیت هضم کمتری نسبت به ذرت و گندم دارد، که برای رفع این مشکل روشهایی مانند غلتک کردن میتواند میزان هضم پذیری را افزایش دهد.

دانه یولاف یا جو دو سر :

نسبت به ذرت 20 الی 30 درصد پروتئین بیشتر دارد اما حاوی مقادیر کمتری انرژی است.یولاف دارای ماده معطر آونین است که باعث افزایش اشتها و خوراک دام می شود.
از فواید استفاده از دانه یولاف یا جو دو سر به حجیم نمودن جیره میتوان اشاره کرد، همچنین به دلیل بالا بودن میزان فیبر در این محصول شکمبه گاو دارای ثبات بیشتری خواهد بود.

دانه گندم :

دارای پروتئین بیشتری نسبت به ذرت و جو است.همچنین انرژی بیشتری به دام میدهد ، نسبت به ذرت زودتر نیز هضم میشود.
گندم مورد استفاده در جیره نباید زیاد خرد یا پودر شده باشد زیرا سبب شکل گیری حالت خمیری در دهان دام میشود،این امر سبب به وجود آمدن مشکلاتی از قبیل سوء هاضمه و کاهش درصد پروتئین در دام می شود.
همچنین اضافه کردن دانه کامل گندم در جیره باعث میشود 30 درصد گندم بدون هضم دفع شود، در اینصورت راندمان پایین خواهد بود.
بهترین روش استفاده از دانه گندم به صورت بلغور است.

دانه چاودار :

منابع موجود در دانه چاودار بسیار شبیه به موارد ذکز شده است، همچنین برای بهره برداری مفید از این دانه باید آن را فرآوری کرد.
میزان استفاده این دانه در جیره نباید بیشتر از 20 درصد باشد به این دلیل که دام علاقه زیادی به ایم ماده غذایی ندارد.
دانه چاودار را نباید پودر شده به دام خوراند چون همانند دانه گندم سبب بروز مشکلاتی از قبیل سوء هضمه می شود.

کنسانتره دامی انرژی زا

خوراک های متراکم پروتئینی(کنسانتره دامی پروتئینی) :

کنجاله دانه آفتابگردان در کنسانتره دامی:

بعد از روغن گیری از تخم آفتابگردان حاصل می شود. این كنجاله از نظر انرژی و لیزین كمبود دارد؛ اما دارای دو برابر متیونین بیشتری نسبت به كنجاله سویا است. میزان پروتئین کنجاله آفتابگردان از 34 تا 44 درصد متغیر می باشد.

کنجاله سویا :

فرآورده به وجود آمده پس از روغگیری دانه سویا کنجاله سویا میگویند.کنجاله سویا عمده ترین مکمل پروتئینی رایج میباشد،زیرا دارای بیشترین پروتئین و انرژی را در بین مکمل های پروتئینی میباشد.
میزان پروتئین این محصول حدود 34 ال 50 درصد است ، به دلیل خوش خوراکی این محصول در جیره گاو ها و گوساله ها مورد استفاده قرار میگیرد.

پودر ماهی در کنسانتره دامی:

پودر ماهی می تواند از فراورده های فرعی حاصل از باقیمانده های ماهی در کارخانه های كنسرو و بسته بندی ماهی و یا پودر بعضی از انواع ماهی مانند کیلکا باشد. پودر ماهی با کیفیت خوب یکی از منابع خوب پروتئین30 الی 70 درصد پروتئین خام به شمار می رود. استفاده از مقادیر زیاد آن باعث ایجاد طعم و بوی ماهی در گوشت و شیر دام ها می شود.

برای مشاهده مقاله در این موضوع به مقاله پودر ماهی مراجعه کنید.

صدف معدنی:

صدف معدنی با در بر داشتن کلسیم و پروتئین بالا در پرورش دام، طیور و آبزیان مورد استفاده قرار میگیرد.از فواید و مزایای صدف معدنی میتوان به افزایش قدرت هضم و همچنین استخوان بندی دام اشاره کرد.

این صدف در مرغ های تخم گذار نقش مستحکم کردن پوسته تخم را بر عهده دارد.

برای کسب اطلاعات تکمیلی در مورد این صدف به صفحه صدف معدنی مراجعه کنید.

کنسانتره

 

 

 

شرکت ما با توجه به سابقه و تجربه چندین ساله در فروش انواع کود ها و مواد غذایی کلسیم دی فسفات به اکثار نقاط کشور میتواند کیفیت و مرغوبیت کالا را ضمانت دهد.
شما مشتری گرامی نیز میتوانید برای دسترسی به منابع اطلاعاتی و همچنین خرید این محصول با ما در ارتباط باشید.
برای ورود به صفحه سفارش محصول و یا کسب اطلاعات در مورد محصول به صفخه سفارش محصول بروید.